Home

Achtergrond

Opnieuw evacuaties Italië na aardverschuiving

In Zuid-Italië worden vandaag weer duizenden mensen geëvacueerd na een aardverschuiving.

Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Zondag moesten in de Siciliaanse havenstad Messina ook al ruim duizend mensen hun huis verlaten na een aardverschuiving.

In het dorp Maierato, in de zuidelijke regio Calabrië, worden 2300 mensen geëvacueerd. Talloze woningen lopen gevaar nadat dinsdagnacht een groot stuk van een berg bij het centrum van het dorp naar beneden schoof. Burgemeester Sergio Rizzo noemde de aardverschuiving een "apocalyptisch spektakel''.

Messina werd zondag ook al getroffen door een aardverschuiving, waardoor 1500 mensen werden geëvacueerd en tal van huizen onder de modder verdwenen. De aardverschuivingen zijn het gevolg van zware regenval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.