Home

Achtergrond 177 x bekeken

Opdracht KEMA bij ontwikkeling windpark

Energieadviesbedrijf KEMA heeft de Europese aanbesteding gewonnen van een contract in de voorbereidingsfase naar de ontwikkeling van twee offshore megawindparken in de Duitse Noordzee.

Het kennisinstituut heeft dat maandag bekendgemaakt. De aanbesteding voor de Front End Engineering Design Study (FEED-studie) was uitgeschreven door het Duitse energiebedrijf EnBW. De resultaten van de studie zullen de basis vormen voor de verdere projectplanning van EnBW. KEMA krijgt de verantwoordelijkheid voor het opstellen en evalueren van ontwerpconcepten, zoals de lay-out van het park, funderingstypes, platformconcepten, installatieprocedures en maritieme logistiek.

De uitkomsten hiervan zijn een belangrijke bouwsteen voor het uiteindelijke ontwerp van de windparken. De totale capaciteit van de energieparken bedraagt 1200 Megawatt, goed voor een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 1,2 miljoen huishoudens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.