Home

Achtergrond 190 x bekeken

Ook bonobo's delen voedsel

Niet alleen mensen delen voedsel, ook bonobo-apen doen dat vrijwillig.

Dat is gebleken uit een Amerikaans onderzoek, geleid door de Duke University in North Carolina, in samenwerking met het opvangcentrum Lola ya Bonobo in Congo.

"Er is gesuggereerd dat alleen mensen vrijwillig voedsel delen. Er was nog nooit experimenteel onderzoek gedaan naar het gedrag van bonobo's als het gaat om vrijwillig delen'', zei de leider van het onderzoek Brian Hare.

In het experiment konden hongerige bonobo's kiezen tussen twee ruimtes: één waar ze alleen waren en één waar een andere aap zat. De bonobo's kozen ervoor om hun voedsel naar de andere aap te brengen en te delen.

Volgens de onderzoekers is de uitkomst opvallend omdat de apen onder andere omstandigheden juist hun voedsel voor zichzelf willen houden. Ze denken dat de dieren misschien hun voedsel wilden delen in ruil voor een wederdienst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.