Home

Achtergrond

Ontwikkeling van virusremmer voor varkenspest

Vlaamse onderzoekers hebben een virusremmer ontwikkeld die de spreiding van varkenspest kan remmen.

De virologen van de Katholieke Universiteit Leuven en het Centrum voor Diergeneeskunde en Agronomie verwachten dat de remmer massale ruimingen in de toekomst kan voorkomen. Dat meldt persbureau Belga.

Het middel kan uitkomst bieden ten tijde van een uitbraak van klassieke varkenspesten kan toegepast worden bij zieke dieren om de vermenigvuldiging van het virus te onderdrukken, waardoor ook wordt voorkomen dat gezonde dieren in hetzelfde hok besmet raken. Ook kan het middel gebruikt worden om preventief te behandelen. Het middel wordt nu tot een medicijn ontwikkeld, wat nog enkele jaren kan duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.