Home

Achtergrond 685 x bekeken

Onrust door vondst dode vos op Texel

Op Texel is onrust ontstaan na de vondst van een dode vos afgelopen weekeinde.

Dat meldde Ecomare maandag. Vossen komen van nature niet op de Waddeneilanden voor. Er doen op het eiland echter al ruim een jaar verhalen de ronde over vossensporen. Ook meldden verschillende mensen zich die meenden een vos te hebben gezien.

Volgens Ecomare lijkt het met de vondst van het doodgereden dier bewezen dat er inderdaad een levende vos op Texel was. Hoe het beest op Texel terecht is gekomen, is een raadsel. Het is volgens biologen zeer onwaarschijnlijk dat het dier zelfstandig het eiland heeft weten te bereiken. De kans is groot dat er meer exemplaren op het eiland leven.

Vossen zijn op Texel onwelkome gasten. Ze kunnen een ecologische ramp betekenen, omdat ze de nesten van zeldzame op de grond broedende vogels plunderen, zo stelt Ecomare.

Op Vlieland ontstond afgelopen zomer ook commotie toen er levende vossen werden ontdekt. Staatsbosbeheer probeert Vlieland al maandenlang weer vosvrij te krijgen. Tot nu toe zijn er negen vossen gevangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.