Home

Achtergrond 152 x bekeken

Onduidelijkheid brand Gronings studentenhuis

Onderzoek naar de brand die op 5 februari in een Gronings studentenhuis woedde en waarbij een studente om het leven kwam, heeft geen duidelijkheid over de oorzaak opgeleverd.

Dat maakte de Groningse politie maandag bekend. Waarschijnlijk is een dekbed in brand gevlogen door de warmte van een lamp. De brand, die waarschijnlijk ontstaan is op de eerste etage, is niet aangestoken. Een 19-jarige studente, die logeerde bij een bewoner met een kamer op de derde verdieping, overleed tijdens de brand.

Uit het onderzoek is gebleken dat een koolmonoxidevergiftiging en verstikking haar fataal zijn geworden. Een mannelijke bewoner heeft geprobeerd haar te wekken en te redden. Die poging mislukte omdat hijzelf in veiligheid moest worden gebracht door de brandweer wegens de snelle rookontwikkeling en felle brand.

Het pand was in november 2008 nog goedgekeurd door de brandweer. Zo waren er brandwerende en zelfsluitende deuren en voldoende vluchtwegen. De bewoners van het pand hebben inmiddels nieuwe woonruimte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.