Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

'Onderzoekslocatie voor pluimvee moet blijven'

De pluimveesector maakt zich zorgen over de toekomst van praktijkonderzoek in de pluimveehouderij.

Er moet een onderzoekslocatie in Nederland blijven, benadrukt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Het PPE-bestuur sprak vandaag over de voorgenomen sluiting van praktijkbedrijf Spelderholt door Wageningen UR Livestock Research. "Er moet ergens in Nederland een onderzoekslocatie zijn. Als dat niet in samenwerking met Wageningen kan moeten we iets anders verzinnen", stelt secretaris Ben Dellaert.

Er zijn nog veel toekomstige onderzoeksopdrachten, zegt Dellaert. "Denk aan het onderzoek voor de welzijnsrichtlijn vleeskuikens. Dat is belangrijk, niet alleen voor de sector maar ook voor onder andere het ministerie en de Dierenbescherming."

Eerder deze week werd bekend dat er een werkgroep is ingesteld die zich over de toekomst van het pluimveeonderzoek buigt. Deze groep onderzoekt verschillende opties, waaronder het behouden van het Spelderholt. "Het is een mooie locatie die zeker nog een tijdje mee kan, dus dat is zeker één van de opties."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    energie

    en wie zal dat betalen, zoete lieve gerritje ?

Of registreer je om te kunnen reageren.