Home

Achtergrond

Ondernemers iets optimistischer

Ondernemers in de industrie zijn deze maand iets minder somber gestemd dan in de maand januari.

Het producentenvertrouwen ging van min 8,3 naar min 6,9. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Volgens het CBS is de toename in het vertrouwen vooral toe te schrijven aan een verbeterd oordeel over de orderpositie. In de loop van 2009 verbeterde het producentenvertrouwen sterk. ,,Maar het herstel haperde in de laatste maanden'', aldus het CBS.

Ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn ook iets optimistischer gestemd. Het aantal ondernemers dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal stijgen, is in februari groter dan het aantal ondernemers dat een afname voorziet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.