Home

Achtergrond 151 x bekeken

Omzet detailhandel lager

De omzet in de detailhandel is vorig jaar met 4,9 procent afgenomen ten opzichte van 2008.

De omzetdaling kwam uit op ruim 5 miljard euro. Dit kwam voornamelijk door een sterke krimp van het volume met 4,8 procent. De prijzen bleven vrijwel gelijk, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Vooral de winkels in non-food hadden te kampen met een daling van de omzet. Deze winkels boekten een min van ruim 7 procent. Ook winkels in consumentenelektronica, doe-het-zelfartikelen en woninginrichtingswinkels kenden grote omzetafnames. De drogisterijen zagen de omzet licht toenemen.

Ook tankstations kampten met een flink lagere omzet. Die lag ruim 11 procent onder het niveau van 2008. Dit hangt samen met de sterke prijsdalingen van brandstoffen in 2009, aldus het CBS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.