Home

Achtergrond

Omzet ZON daalt 9,7 procent

ZON Fruit & Vegetables behaalde in 2009 door de slechte prijsvorming een 9,7 procent lagere productomzet (ledenomzet), ondanks een groei in de aanvoer van zes procent.

Die daling is lager dan de landelijke daling van de afzet van groente en fruit van 15 procent. In de totale productomzet van 267 miljoen euro zit ook omzet uit verpakkingen, dienstverlening, logistiek en kwaliteitszorg en enkele buitenlandse leden. De gestegen import van samenwerkende Spaanse en Israëlische bedrijven zit daar overigens niet in.

ZON verloor in 2009 in totaal 27 van de 422 leden. Volgens ZON is dat vooral het gevolg van de structurele trend van schaalvergroting en is in enkele gevallen sprake van bedrijfsbeëindiging door de economische crisis.

Fresh Park Venlo groeit dit jaar met 30.000 vierkante meter door nieuwbouw van één van de bestaande grotere bedrijven. ZON verwacht in 2010 - in geval van een prijsherstel – dat de omzet weer kan groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.