Home

Achtergrond

Olympisch goud snowboardster Sauerbreij

Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft gisteren in Vancouver olympisch goud veroverd op de parallel reuzenslalom.

De Nederlandse versloeg op Cypress Mountain in de finale de Russin Ekaterina Iljoechina.

Volgens sportkoepel NOCNSF is het de honderdste gouden medaille van Nederland in de geschiedenis van de Spelen. Het is de eerste keer in de historie van de Winterspelen dat Nederland een medaille wint in een sneeuwsport. De laatste medaille die niet bij het langebaanschaatsen viel, was in 1976. Destijds veroverde kunstrijdster Dianne de Leeuw in Innsbruck zilver.

In de stromende regen kwalificeerde de 30-jarige Amsterdamse zich vrijdag als tweede voor de beslissende fase om de medailles. Ze versloeg vervolgens de Duitse Isabella Laböck, in de kwartfinales de Oostenrijkse Claudie Riegler en in de halve finales de Duits Selina Jörg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.