Home

Achtergrond

Olievlek Italiaanse rivier Po niet te stoppen

De olieramp in de Italiaanse rivier Po heeft zich uitgebreid.

De smurrie bereikte donderdag de provincie Parma, ruim 100 kilometer ten zuidoosten van Milaan. Dat meldden Italiaanse media. De 600.000 liter olie ontsnapte uit een raffinaderij in de buurt van Milaan door een sabotageactie. De brandstof kwam via een zijrivier in de Po terecht.

De barrières die de brandweer bouwt, hebben de sterke stroom nog niet kunnen stoppen. Milieuorganisatie Legambiente heeft de regering gevraagd de gebeurtenis tot nationale milieuramp uit te roepen. De vrees bestaat dat de olie over een paar dagen in de Adriatische Zee terechtkomt. Volgens het Wereld Natuur Fonds is het hele ecosysteem in gevaar.

Nog onbekende daders draaiden dinsdag drie opslagtanks open. Volgens onderzoekers is het duidelijk dat er sprake is van sabotage en wisten de daders hoe ze de opslagtanks moesten openen en welke vol waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.