Home

Achtergrond 6 reacties

Oerlemans neemt contracten Hak over

Groenteverwerker Oerlemans gaat sperziebonen leveren aan Hak.

Dat betekent dat telers die direct aan Hak leverden contracten gaan sluiten met Oerlemans. Dat bevestigt Hak. Hak verwacht verder meer zaken te doen met commissionair Laarakker en is het in gesprek met partijen, waaronder Rijko.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  En die stoppers zijn dan de verstandigste. Die kunnen de boel nu nog tot waarde brengen misschien. Als over 1 of 2 jaar iedereen gaat stoppen (en dat kan niet anders, als het waar is wat ik allemaal lees) donderd dat agrarisch gedoe helemaal in mekaar. Trouwens ik lees net dat zelfs de bietenprijs weer mooier wordt voorgesteld dan hij werkelijk is.

 • no-profile-image

  teler

  telers moeten steeds meer samenwerken in de keten zoals de mensen langs de lijn het zo mooi kunnen formuleren
  en natuurlijk hebben telers baat bij een zo groot mogelijk areaal conserven maar als je voor een bedrijf als Rijko moet gaan telen zaai dan liever tarwe
  alle risico bij de teler? is dat samenwerken in de keten?????????

 • no-profile-image

  Ik lees hier alleen maar verhalen over een hoop ellende. Uitbuiting, slechte opbrengsten. Slechte varkensprijzen, slechte eier en kippenprijzen, slechte graanprijzen, slechte melkprijzen, slechte erwtenprijzen , slechte aaardappleprijzen en een machtige aardappelverwerkende industrie, alles slecht, pachtprijsverhoging van 30%. hoge mestafzetkosten. inkomens beneden het minimum. voortdurend gekanker tegen de retail, tegen het cda, tegen lto, tegen consumenten die profiteren van lage voedselprijzen. Het is altijd te droog of juist te nat. voortdurend protest tegen natuurontwikkeling. Weet je, ik snap niet dat iemand dat werk van jullie nog wil doen. Verkoop die rotzooi en maak er kort geld van, zoek een fatsoenlijke baan, alles lijkt mij beter dan hetgeen jullie doen

 • no-profile-image

  champignonnenboer

  Mag ik even ....
  is t niet overal hetzelfde ?

 • no-profile-image

  dirk

  Daarom stoppen er ook 6 boeren per dag!

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Natuurlijk probeert de verwerkende industrie de zwarte Piet bij de teler te leggen. Zij hebben inmiddels geproduceerd en moeten verkopen.......dit is een eenzijdige machtspositie.... Dit punt maakt de discussie op Foodlog juist zo interessant

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.