Home

Achtergrond

Nordzucker onderneemt besparingsoperatie

Nordzucker schrapt de komende vijf jaar 300 van de 5000 arbeidsplaatsen en gaat het concern grondig doorlichten om de doelmatigheid te verbeteren.

Het kostenniveau moet door de te nemen maatregelen in de periode tot 2014/15 met 67 miljoen euro worden teruggedrongen. Eén en ander heeft het Duitse suikerconcern vandaag bekendgemaakt. Het vormt de concrete invulling van de maatregelen die eind januari werden aangekondigd bij de presentatie van de cijfers over de teleurstellend verlopen eerste negen maanden van het boekjaar.

Bij die gelegenheid werd ook directievoorzitter Hans-Gerd Birleberg aan de kant gezet. "We moeten ons binnen de EU op een zich verder consoliderende markt instellen en een sterkere concurrentiedruk uit derde landen. Tevens moet worden uitgegaan van een grotere prijsvolatiliteit," zo licht de nieuwe directievoorzitter van Nordzucker, Hartwig Fuchs toe.

Volgens Fuchs zullen bij de doorlichting op besparingsmogelijkheden alle onderdelen van het concern worden betrokken. Daarnaast zal ook worden gekeken welke participaties het concern eventueel kan of moet afbouwen. Eind januari werd al bekendgemaakt dat de bietenverwerking in Servië zal worden afgestoten.

Of registreer je om te kunnen reageren.