Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Nog eens negen bedrijven vrij van boktor

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) en keuringsdienst Naktuinbouw hebben gisteren negen bedrijven vrij verklaard van de boktor. In totaal zijn nu 47 bedrijven rond Boskoop boktorvrij.

Dat heeft Naktuinbouw desgevraagd meegedeeld. Daarnaast hebben zich inmiddels honderd bedrijven gemeld, die zich bevinden in de ingestelde bufferzone van 2 kilometer, maar die geen waardplanten hebben. Deze bedrijven kunnen hun producten gewoon verhandelen. Waardplanten zijn planten waar de boktor in kan zitten; daarvan zijn er officieel 17.

De inspecteurs van PD en Naktuinbouw werden gisteren flink in hun werkzaamheden belemmerd door de sneeuwval van de afgelopen dagen. Besloten is om de inspecties in de kassen dan maar eerst te doen, en daarna de buiten-inspecties.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    m f dijkema

    Kunt U mij vertellen in welke struiken en bomen de oost aziatische boktor kan zitten, dus wat zijn de waardplanten?

Of registreer je om te kunnen reageren.