Home

Achtergrond 281 x bekeken

Nieuwe stevige snijhyacint

Op het gebied van snijhyacinten staan de ontwikkelingen niet stil.

Zoetjesaan komen er steeds meer cultivars in diverse kleuren op de markt. In de kleur blauw dient zich een nieuwe cultivar aan in de vorm van hyacint nummer 8938-1. Gekweekt door Van Haaster Vijfhuizen, afkomstig uit de stal van Walter Blom en wordt door Piet Goemans jr. op de bloemenkeuring gepresenteerd. Een stevige tros, goed op kleur en volgens de inzender is op de houdbaarheid niets aan te merken.

De eerste stelen zijn inmiddels op de bloemenveiling aangevoerd en werden goed ontvangen. De gehele week zal in bescheiden mate de aanvoer op de veiling Aalsmeer worden doorgezet. Mooie hyacinten in de keuringszaal ook van het Hobaho Hyacinten Team. Hyacinthus 'Pink Pearl' en enkele nakomelinge daaruit worden in perfecte conditie gepresenteerd, waaronder H. 'White Pearl', H. 'Blue Pearl' en de licht purperen H. 'Purple Sensation'. De gehele P-lijn wordt in het vervolg onder de aandacht gebracht onder de noemer 'Pearls Passion'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.