Home

Achtergrond 171 x bekeken

Nieuwe dag in crisissituatie over Uruzgan

Vandaag wordt voor politiek Den Haag waarschijnlijk opnieuw een dag vol overleggen over Afghanistan.

De ministers van regeringspartij PvdA komen in ieder geval in de ochtend bijeen om samen de stand van zaken te bespreken.

Woensdag ontstond acuut een crisissituatie binnen het kabinet toen vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos woensdag het NAVO-verzoek om een jaar langer in Uruzgan te blijven, definitief afwees. Hij deed dat in het zeventiende overleg over Afghanistan tussen de top van het kabinet en de drie meest betrokken ministers. CDA wil wel langer blijven in Uruzgan nadat de huidige missie in augustus is beëindigd.

Bos stuurt erop aan dat het kabinet vrijdag een besluit neemt over een mogelijk andere taak van Nederland in Afghanistan. De Tweede Kamer wil voor 1 maart een besluit en volgens Bos is dat mogelijk. In de laatste week van februari is er reces en vergadert het kabinet niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.