Home

Achtergrond 436 x bekeken 18 reacties

Nieuw monster in Belfeld positief

Een nieuw tankmelkmonster, dat vrijdag genomen is bij geitenhouder Smits in het Limburgse Belfeld is volgens een woordvoerder van het ministerie van landbouw "zeer overtuigend positief" op de aanwezigheid van Q-koorts.

Bij het bedrijf zijn vrijdag opnieuw drie tankmelkmonsters genomen, nadat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven had uitgesproken dat op basis van eerder genomen monsters het bedrijf niet mocht worden geruimd.

Het nu positief bevonden monster is geanalyseerd door het Centraal Veterinair Instituut. Volgens het ministerie was het nu positief bevonden monster zelfs bij tien keer verdunnen nog positief op Q-koorts.

Daarnaast is ook een monster als contra-expertise naar de Gezondheidsdienst voor Dieren gegaan. Ook het monster van de GD is positief, meldt een woordvoerder van LNV. Dat betekent dat het ministerie nu formeel aan de rechter gaat verzoeken om het schorsing van de voorgenomen ruiming ongedaan te maken. Dat verzoek zal het ministerie zaterdag doen. Naar verwachting zal de rechter daar maandag over oordelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ondernemer

  Herkauwer U heeft gelijk, snap alleen niet dat we niet meer op de barikade gaan,en laten dit soort zaken gevallen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Overijsselse Melkveehouder, het is niet eens zozeer Verburg, want die voert gewoon beleid uit dat al sinds vele jaren door de ambtelijke top van LNV met de Agri-industriëlen is afgesproken. Zij bepalen "tot hier en niet verder" en dan doet een volgzame minister de rest. Bijgestaan door ziektekiemen, totalitaire ruimingen en omgekochte lekenrechters! Zo simpel is dat! Daarom ben ik het volkomen met je eens, Ondernemer uit Duitsland, dat het absurd is dat de hele wereld van kwetsbare particuliere agri-belanghebbenden zich dit zomaar laat welgevallen. Want aan deze dictatoriale repressie die nu al dertien jaar in gang is, moet zo snel mogelijk een eind komen!

 • no-profile-image

  Lies de Boed

  Waar is nu de partij voor de dieren.???
  Die is ook niet van de thuis als het echt nodig is
  Kan heel wat stemmen opleveren
  Geplaatst door en pluimvee man

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Vandaag 6 FEBRUARI is bij ons de uitslag binnen gekomen van de 20 swabmonsters die in oktober! waren genomen. 20x niets aangetoond. Datum uitslag 23 DECEMBER!!! Het lijkt me duidelijk dat men moedwillig alles ophoudt. Het was natuurlijk ook niet handig geweest van de VWA als ze de uitslag verstuurd zouden hebben toen er een aantal kort gedingen liepen tegen de ruimingen! Nederland is hardop weg om een heel vies etterend landje te worden. De primaire tumor zit in Den Haag, en zie vwa maar als poortwachterklier!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Geitenhoudster, dit landje is al heel lang afgegleden op de weg van totalitaire dictatuur! Om precies te zijn: sinds het aantreden van Balkenende en zijn barbaarse CDA-horden! Maar ook daarvoor was LNV al dictatoriaal bezig. Want Varkenspest en Mkz waren gepland en dienden als buitenparlementaire ijskoude saneringen. De Vogelgriep van 2003 eveneens! Alle LNV-gedupeerden moeten een klacht indienen bij het internationaal Gerechtshof voor de Rechten van de Mens. Niet bij enig Nederlands Hof, want dankzij de Bende van Balkenende is de Nederlandse rechtspraak een farce geworden. Daarover hebben Radar en Zembla onlangs duidelijke boekjes open gedaan. Enough is enough! Vecht terug. En win!

 • no-profile-image

  pieter

  is de test nu wel betrouwbaar?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Blokkeren zal niet helpen vrees ik, beste Veehouder. Dan zet men er de Mobiele Eenheid en de Marechaussee in en desnoods het leger. Want er ligt een ministerieël ruimingsbevel en er zijn al ettelijke uitspraken (door de omgekochte CBB-lekenrechter) in soortgelijke zaken, die LNV in het gelijk stellen! Als er niet meer te procederen valt tegen een overheid die aantoonbaar en bewijsbaar onwettig handelt, dan noemt men zo'n systeem een DICTATUUR! Deze dictatuur 'danken' we aan het CDA en aan het slabbakkenbeleid van PvdA en CU! Maar iedereen heeft het aan kunnen zien komen. Want Balkenende is al vanaf dag één van zijn regime bezig om de Grondwet onderuit te halen. En hij bracht ons land in oorlog en trad het volkenrecht met voeten. Op hun eigen manier zijn ook Klink en Verburg zo totalitair bezig en daarom moet dit hele kabinet verdwijnen. Liefst vandaag nog!

 • no-profile-image

  overeem

  Worden er ook nog monsters elders ( Frankrijk ?) onderzocht ????? Deze uitslag zullen ze ondeling wel afgesproken hebben.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Dit scenario stond al vast. Schrikken we dus niet van.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ik bedoel maar te zeggen Herkauwer, dat eventjes naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens stappen er niet bij is.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  is IEDEREEEN bang voor VERBURG en KLINK ????? daar lijkt het wel op .

 • no-profile-image

  schapenhouder

  Eigenlijk stond de uitslag al bij voorbaat vast.
  Het enige voor deel dat ik zie is een vertraging van pakweg een dag of, waarin hopelijk een groot aantal geiten geworpen heeft.
  Die zijn dus niet meer drachtig, worden dus ook niet geruimt!
  Ook de jonge geitjes niet, zodat de getroffen geitenhouder weer een groter aantal geiten heeft voor vervanging van de te ruimen geiten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kritische lezer, als ik makkelijk praten had dan ging ik wel iets anders doen. Ik ken helaas ook niet alle wets- en rechtskaders en -bepalingen van buiten en ben bovendien geen agri-belanghebbende. Dat ik desalniettemin hér-kauw wil niet zeggen dat ik dag en nacht gekuild raaigras of mais loop, zit of lig te kanen. Maar intussen leven we wél in een onversneden dictatuur waarin zélfs een rivaliserend politicus (los van het feit of die nou wel of geen sympathie verdient) door het verwoorden van zijn grondwettelijk vastgelegde vrije meningsuiting voor de rechter moet verschijnen! Oké, geen internationaal hof dan, maar gewoon een revolutie! Want er zal toch iets moeten gebeuren! Ik weet niet of men het inmiddels bevroedt, maar sinds de val van de muur in 1989 is er bij ons een nog veel gevaarlijker vorm van staatsrepressie en dictatuur gevestigd. Compleet met vette bonussen voor het verlinken van de medemens. Bij voorkeur in de familie- of burenkring! En dit alles: CDA - CD - PvdA gecertificeerd!

 • no-profile-image

  veehouder

  Het is te hopen dat Mariann Fischer Boel nog een plek over heeft op haar bezemsteel als ze ervandoor gaat. Dan kan ze die leipe Gerda ook meenemen.

  Kunnen we nou niets doen om dit te stoppen? Blokkeren die hap bij Smits! Saamhorigheid moet terugkomen!

 • no-profile-image

  dit is waanzin

  overeem, nee dit is niet gebeurd. ik hoorde dat smits had ge-eist dat ditmaal het vwa ook weer 5 monsterbuisjes maakte, zodat het weer kon worden onderzocht door verschillende instanties o.a. Frankrijk. maar het vwa heeft slecht 2 monsterbuisjes genomen.. met inderdaad waarschijnlijk al vooraf de stempel besmet.... in de rechtzaak is toch aangetoond dat de pcr-test verkeerde uitslagen kan geven, tijdens deze rechtzaak zelfs bevestigd door een veterinair van het cvi!!!! Hier kan de rechter aanstaande maandag toch niet omheen? ik ben maandag aanwezig in Den Haag om half 11, er moet nu toch echt een ommekeer komen??

 • no-profile-image

  0verijselse melkveehouder

  De heks kan weer verder gaan met
  haar moordpartijen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Herkauwer, je hebt makkelijk praten. Om een klacht in te dienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, zul je toch eerst hier de hele poppenkast moeten doorlopen, of het nu zin heeft of niet. Dit is een voorwaarde om daar überhaupt terecht te kunnen. En reken maar dat ze de boel traineren. Je bent zo minimaal 8 jaar verder voordat je eindelijk ZINVOLLE actie kunt ondernemen.

 • no-profile-image

  onzeker geitenboertje

  Als je op de lijst komt van LNV, wordt je hoe dan ook geruimd. Ze donderen gewoon door. Ik heb ernstige twijfels bij deze uitslagen. 1 telefoontje naar de GD en het is geregeld. Ik vertrouw die lui voor geen cent. Smits ik hoop voor je dat je veel lammetjes vangt dit weekend.
  Ik wens je heel veel sterkte.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.