Home

Achtergrond 365 x bekeken 14 reacties

Nieuw geval Q-koorst geitenbedrijf Zegveld

Op een melkgeitenbedrijf in Zegveld (gemeente Woerden) is gisteren Q-koorts vastgesteld.

Op het getroffen bedrijf staan 1.251 geiten, zo maakte het ministerie van landbouw bekend. Daarnaast is gisteren een geitenbedrijf in het Noord-Brabantse Zeeland Q-koortsvrij verklaard.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Dierenvriend. Waar de Dierenbescherming is? Die organisatie met rond de miljoen leden? Welnu, het is simpel. Zij toucheren veel overheidssubsidie! Dat is namelijk dé manier om buitenparlementaire clubs aan het lijntje te houden. Met Natuurmonumenten en Vogelbescherming werkt dat net zo. Daarom hoort men die ook nooit als het om zaken gaat waarvoor zij behoren te staan! Met de PvdD ligt dat heel anders. Die zet zich IN HET PARLEMENT heel vaak voluit voor deze zaak in. Maar het zou veel beter zijn als alle boeren daarvan lid werden. Dan kon er samen een harde vuist gemaakt worden tegen fout overheidsbeleid. Zo werkt immers de democratie! Geen verwijten dus aan het adres van een partij die het zélfs zonder boerensteun al jarenlang opneemt voor boeren zaken!

 • no-profile-image

  erwin

  50.000 IS GENOEF, ENTEN BLIJFT TROEF

 • no-profile-image

  dierenvriend

  ,,Aanpak Q koorts onder vuur ,, dit artikel moet landelijke bekendheid krijgen ,hopelijk kun je daar wat mee ,waar is de dierenbescherming ???waar de partij voor de dieren ???heel veel sterkte en kracht gewenst .

 • no-profile-image

  erwin

  nog 7000 en we hebben de 50.000 bereikt.

 • no-profile-image

  hendrik

  erwin, betekent dit dat er bij 50.000 gestopt wordt. Of gaan ze door totdat de honderd bedrijven gehaald zijn?

 • no-profile-image

  erwin

  Nee, wanneer er meer dan 50.000 dieren gedood zouden moeten gaan worden, kan het niet anders dan dat een college van deskundigen expliciet verklaren dat dit zinvol is.

 • no-profile-image

  hendrik

  Je bedoelt een moment van bezinning dat we op de goede weg zitten?

  Dat lijkt me een goed idee.

  Niet meer dan 50.000 en blijven enten.
  ik denk dat hiervoor voldoende draagvlak is. De tekst is dan:

  50.000 is genoef, enten blijft troef !

 • no-profile-image

  william

  ik ben dag en nacht druk alles op alles te zetten om me tegen deze belachelijke gang van zaken te verzetten, het ruimen is nu opgeschort in afwachting van het kort geding wat ik heb aangespannen wat dinsdag voorkomt. het beleid rammelt aan alle kanten alleen hebben ze liever dat mijn kop rolt dan die van hun, IK PIK HET NIET!!!!!
  het gaat puur om het principe; liever strijdend ten onder dan later spijt............

 • no-profile-image

  yvonne

  Vreemd; op de lijst van het VWA staan er al 75, en daar zie ik deze nog niet tussen staan.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  HOE IS HET MOGELIJK ?? de aanpak Q koorts onder vuur !!!!!! .WIE kan VERBURG stoppen ?? het ruimen van geiten en schapen helpt niet om de Q koorts bacterie te vernietigen .waarom dan doorgaan ?? de boerenbedrijven moeten zeker verdwijnen voor 1 juni.

 • no-profile-image

  arjan wink

  William, je hebt groot gelijk. Ik hoop dat het je lukt. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt en onbegrijpelijk dat dit in Nederland zomaar kan. Waanzin! Wanneer stopt dit? We leven met je mee.

 • no-profile-image

  overeem

  De consumenten bond onderzoekt momenteel overheidsinstellingen. Wij overwegen om deze in te zetten. Misschien zijn er meer die dit aan willen kaarten zodat het onderzoek er komt.

 • no-profile-image

  Dieren

  William,
  Kun je de Partij vd Dieren niet inschakelen?
  Misschien willen die jou wel helpen. Zij moeten hier toch ook dwars voor gaan liggen?
  Hou vol; stop die rakkers van de VWA!!!

 • no-profile-image

  william

  tja dat zij het op dit punt met me eens zijn kan ik me voorstellen maar verder heb ik zacht gezegd geen match met hun programma. ik zal er over denken

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.