Home

Achtergrond

Nieuw EU-biologo voorgesteld

De Europese Commissie heeft vandaag in Brussel een nieuw logo voor voorverpakte bio-producten voorgesteld.

Vanaf 1 juli moeten alle voorverpakte bioproducten die in de EU zijn geproduceerd dit logo dragen en voldoen aan opgelegde normen. Het logo bestaat uit de EU-sterren die in de vorm van een blad afsteken tegen een groene achtergrond.

Het ontwerp is van de hand van de Duitse student Dusan Milenkovic. Zijn ontwerp kreeg de meeste stemmen in een wedstrijd waaraan bijna 3.500 studenten uit Europa deelnamen. Ongeveer 130.000 mensen brachten online hun stem uit op een van de drie finalisten van de ontwerpwedstrijd.

Voor ingevoerde bioproducten is het gebruik van het nieuwe logo facultatief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.