Home

Achtergrond

"Niet beslissen over koopzondag"

Voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk verwacht dat de Tweede Kamer een wetsvoorstel waarin beperkingen worden gesteld aan de koopzondag, controversieel zal verklaren.

De PvdA'er zou dat ook verstandig vinden, zei hij vandaag tijdens een campagnedag in Rotterdam.

Het controversieel verklaren van een onderwerp betekent dat het demissionaire kabinet het niet meer behandelt. Heemskerk stelt dat het beperken van koopzondagen vooral een paradepaardje was van de ChristenUnie. Dat de PvdA het initiatief steunde binnen de coalitie had te maken met "loyaliteit'', aldus de oud-bewindspersoon.

Heemskerk vindt dat de plannen voor de inperking, die op 1 januari 2011 moeten ingaan, tot veel onduidelijkheid leiden bij ondernemers. In deze moeilijke economische tijden moet je hun dat besparen, stelt hij. Zondag riep de organisatie Detailhandel Nederland de Kamer al op het wetsvoorstel niet te bespreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.