Home

Achtergrond

Nederland ziet geen grote leiders

Van de huidige politieke kopstukken geniet er niemand echt groot vertrouwen als kandidaat-premier.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO en de Universiteit van Amsterdam, in opdracht van de Volkskrant onder 847 mensen. Alexander Pechtold van D66 staat weliswaar bovenaan, maar moet het doen met 35 procent van de stemmen. Hij wordt gevolgd door Wouter Bos met 34 procent. Job Cohen, de charismatische PvdA-burgemeester van Amsterdam, komt niet verder dan 32 procent.

Femke Halsema van Groen Links komt met 29 procent van de kiezers net niet op het erepodium, en voelt de adem van VVD'er Ivo Opstelten met zijn 28 procent in de nek. Zijn partijgenoot Mark Rutte en Jan Peter Balkenende van het CDA gaan gelijk op met een kwart van de kiezers, Camiel Eurlings, ook CDA, legt ze het vuur aan de schenen met 24 procent.

Maxime Verhagen (CDA) verliest het met 20 procent nipt van Andre Rouvoet (ChristenUnie) met zijn 21 procent van de kiezers. Geert Wilders (PVV), Agnes Kant (SP) en Rita Verdonk (Trots op Nederland) scoren alledrie minder dan 20 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.