Home

Achtergrond

Nederland wil één migratiebeleid EU in 2012

Nederland wil dat de Europese Unie in 2012 een stevig asiel- en migratiebeleid op orde heeft.

Dan moet goed geregeld zijn dat alleen echte vluchtelingen Europa nog binnenkomen en welke migranten welkom zijn om hier te werken. Alleen dit kan vertrouwen wekken bij de bevolking in de EU-lidstaten en tegelijk voor ontspanning zorgen op andere terreinen.

Dat zei staatssecretaris Frans Timmermans van Europese Zaken donderdag op zijn ministerie. De EU zou zich moeten richten op kenniswerkers, die een nuttige bijdrage kunnen leveren aan de economie. Landen als de VS, Canada en Australië zijn daar volgens hem al veel verder in.

De Europese lidstaten praten al jaren over een gezamenlijk migratiebeleid, maar het komt niet genoeg van de grond. Dat beleid kan volgens Timmermans alleen slagen als de buitengrenzen van Europa beter worden gecontroleerd en bewaakt en er een ,,perspectiefvol'' ontwikkelingsbeleid komt, met name in Afrika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.