Home

Achtergrond

Nederland importeert steeds meer rozen

In de eerste acht maanden van vorig jaar zijn er 2,5 miljard rozen ingevoerd.

Dat zijn er 3 procent meer dan in dezelfde periode van 2008. De meeste komen uit Kenia. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt.

Sinds 2001 voert Nederland meer rozen in dan dan het uitvoert. In de periode 2000-2008 steeg de rozenimport met 60 procent, van 2,3 miljard tot 3,7 miljard. De export van rozen nam in deze periode met slechts 6 procent toe. De export bedroeg in 2000 2,3 miljard. Acht jaar later waren dat er 2,5 miljard.

Kenia is met afstand de grootste rozenleverancier, hoewel het aandeel van het Oost-Afrikaanse land in de Nederlandse import langzaam terugloopt. In 2005 kwam nog 62 procent van alle importrozen uit Kenia. Daarna is het aandeel gestaag teruggelopen tot 55 procent in de eerste acht maanden van 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.