Home

Achtergrond 10 reacties

Natuur en Milieu: geen rozen geven

Directeur Mirjam de Rijk van Natuur een Milieu roept geliefden op elkaar zondag, Valentijnsdag, geen rozen te geven, omdat volgens haar veel rozentelers illegale bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Een woordvoerder van de AID bestrijdt dat. "De rozenteelt heeft al jaren onze aandacht. Bij de controles die we uitvoerden, bleek dat bij bijna de helft van de telers middelen werden aangetroffen die in ons land niet zijn toegelaten.'' Volgens de woordvoerder kan het daarbij ook gaan om kleine hoeveelheden en kan hieruit niet zonder meer de conclusie worden getrokken dat op grote schaal landbouwgif wordt gebruikt.

"Bijna altijd gaat het om één niet toegelaten middel. Het komt niet vaak voor dat er meerdere middelen worden aangetroffen. Soms is de concentratie zo laag, dat het aannemelijk is dat het middel is overgewaaid van een naburig bedrijf,'' aldus de AID-woordvoerder. Een teler riskeert een boete van 2000 euro als een niet toegelaten middel wordt aangetroffen, maar de straf loopt hard op als hij een tweede of derde keer wordt betrapt.

Mirjam de Rijk zegt dat mensen bij de bloemist kunnen vragen om biologische rozen, maar dat het niet waarschijnlijk is dat die daar verkocht worden. Zij pleit voor biologische bloemen, waarbij geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Mirjam de Rijk suggereerd met haar artikel dat niet toegelaten middelen >schadelijk< zijn. Niet teogelaten betekent dat er geen toelating is aangevraagd of verleend. Middelen waar geen toelating voor is aangevraagd kunnen wel Super geod en Super veilig zijn. De fabrikant heeft uit oogpunt van Kosten, die gemaakt moeten worden om het dossier voor de toelatings commissie nodig is, geen aanvraag ingediend. Als Mirjam en haar club verstandig zijn gaan ze hier iets aan doen, is positiever dan alleen maar te schopen vanuit je Amsterdamse onderkomen. Ze moet wel weten dat ze met deze actie de >ontwikkeling< van enkele Afrikaanse ontwikkelings landen afremd, zo niet stop zet.

 • no-profile-image

  Consument

  Krijgt de sector mischien nog een mooie dag om en cent te verdienen, wordt hij door Natuur en milieu bedorven! Wat een liefde zit er in die club!

 • no-profile-image

  gebakken lucht

  Er is weer wat uit de pr-machine van stichting natuur en milieu gerold. En AGD neemt het natuurlijk weer klakkeloos over. Site moet ook "scoren".

 • no-profile-image

  Jantje

  Een week eerder heeft dit clubje nog bijna €2 miljoen van de postcodeloterij in hun linkse handje gedrukt gekregen, dus er is de komende tijd weer genoeg geld voor nog meer van deze ongefundeerde boerentreitercampagnes...

 • no-profile-image

  Roelof

  En weer een ongefundeerde mening die als feit gepresenteerd wordt door een links hobby-clubje, maar of het nu echt de bedoeling is om haar onder de rozen te begraven? Om heel veel rozen te sturen is misschien wel een ludiek actie.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Zij vinden nu eenmaal hun eigen geldstromen belangrijker!

 • no-profile-image

  jop

  Waarschijnlijk heeft deze juffrouw te weinig kennis van bloemen.

 • no-profile-image

  Slachtoffer

  Het enigste wat je met dit soort volk moet doen is (links) laten liggen!
  Je bent niet meer in staat om je werk nog goed te doen. Ze verzinnen altijd wel iets om het je zuur te maken. Zeker geen geld in het handje stoppen, hier krijgt men alleen maar ellende van! Ze terroriseren net zo lang tot dat ze hun zin krijgen, (landbouwgrond voor natuur).

 • no-profile-image

  jpk

  rupsje nooit genoeg
  draait vakkundig een
  hardwerkendesector de nek om

 • no-profile-image

  Mieke

  Waarom spreken zij aleen kwaad en zien niet dat de meeste kwekers al biologisch bestrijden met natuurlijke vijanden dit kost heel wat, maar hier hoor je ze niet over. Het gaat ze alleen maar om je neer te halen. en dan het millieu en natuur leeft van de bedrijven en giften, zelf kunnen ze hun broek niet ophouden.
  Probeer ons hoog te houden dan blijven jullie bestaan, van een dooie kip valt niet te plukken.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.