Home

Achtergrond 192 x bekeken

Narcissen bloeien al in Vancouver

De maand januari is in Vancouver, de olympische hoofdstad van de komende Winterspelen, nog nooit zó warm geweest. De Canadese meteorologische dienst heeft een gemiddelde temperatuur van 7,2 graden Celsius vastgesteld. Normaal voor deze maand in Vancouver en omgeving is ongeveer 3 graden.

Het vorige record bedroeg 6,3 graden en werd vier keer genoteerd sinds de Canadezen begonnen met het meten van deze waarden. In 2006 was het voor de laatste keer dat die gemiddelde temperatuur werd geconstateerd.

"Het lijkt wel maart of april hier'', liet weerman Matthew MacDonald dinsdag weten. De narcissen in de stad staan al in bloei. Opvallend genoeg viel er in januari in de stad ook helemaal geen sneeuw. Normaal valt er een pak van 16,6 centimer dik. In de afgelopen maand viel er evenwel alleen maar veel regen.

Voor de komende periode, tot de olympische openingsceremonie op 12 februari, wordt minder regen verwacht en een temperatuur van iets boven normaal. Op de meeste hoger gelegen gebieden rond Vancouver ligt voldoende sneeuw.

Op Cypress Mountain echter, de locatie voor het snowboarden en freestyle skiën, moet de sneeuw door driehonderd vrachtwagens uit andere plaatsen worden aangeleverd. De olympische organisatoren blijven niettemin vol vertrouwen dat ook alle outdoor-evenementen bij Winterspelen op het vereiste niveau kunnen worden afgewerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.