Home

Achtergrond

NZa: zittend ziekenvervoer verbeterd

De kwaliteit van het zittend ziekenvervoer is het afgelopen jaar verbeterd.

Zorgverzekeraars maken meer gebruik van gecertificeerde taxibedrijven en informeren hun klanten beter over de spelregels. Dat meldde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag.

De NZa constateerde in 2008 dat het taxivervoer van patiënten van en naar behandelcentra te wensen overliet. De zorgautoriteit riep verzekeraars op kwaliteitsnormen op te stellen. Dat is inmiddels gebeurd. De NZa vindt het daarom niet nodig zelf kwaliteitseisen te stellen.

De NZa blijft de ontwikkelingen in het zittend ziekenvervoer de komende twee jaar volgen. Zij verwacht dat alle zorgverzekeraars de vastgestelde normen gebruiken om de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.