Home

Achtergrond 182 x bekeken

NS gaat in de zomer oefenen op de winter

De Nederlandse Spoorwegen gaan deze zomer oefenen op winterweer. Dat zei president-directeur Bert Meerstadt van de NS bij de presentatie van de jaarcijfers.

Na de sneeuwval in december ontstond chaos op het spoor. Het bedrijf wil er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. "Als we de dienstregeling moeten inperken, blijkt dat niet soepel te werken'', aldus Meerstadt. Vooral de communicatie tussen de NS en spoorbeheerder ProRail blijkt een probleem. En de communicatie van de NS naar de reiziger.

Volgens Meerstadt kwam de interactie tussen de NS en ProRail, of het gebrek eraan, als voornaamste probleem naar voren in het onderzoek dat werd uitgevoerd naar aanleiding van de spoorellende door adviesbureau Twynstra en Gudde. Op zich lijkt dat geen eyeopener. "Er is nu wel nadrukkelijk de vinger op gelegd.'' Het rapport ligt nu bij minister Camiel Eurlings (Verkeer).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.