Home

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

NMa waarschuwt belangenclub binnenvaart

Een prijsadvies van samenwerkingsverband European United Barge Owners (EUBO) aan aangesloten binnenvaartschippers kan concurrentieproblemen opleveren.

Daarvoor waarschuwde de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) EUBO in een brief, zo bevestigde de NMa vandaag na berichtgeving hierover op de website van weekblad Schuttevaer.

EUBO wil op een besloten deel van zijn website adviezen over kostprijzen geven aan aangesloten schippers. Deze adviezen zouden ze kunnen gebruiken in hun onderhandelingen met verladers en bevrachters. "Als belangenorganisatie prijsadviezen geven, mag op grond van de mededingingswet niet'', aldus een woordvoerder van NMa.

Volgens Anton van Megen, die achter het samenwerkingsverband zit, schiet dit zijn doel voorbij. "De binnenvaart lijdt zwaar onder de crisis en de prijzen zijn meer dan gehalveerd. Heeft u een brood, waarvan wij 70 procent van de ingrediënten vervoeren, goedkoper zien worden?''

Volgens de NMa is de crisis echter geen reden om de mededingingswet soepeler toe te passen. "We moeten voorkomen dat er oneerlijke concurrentie ontstaat, ook in een crisis'', aldus een woordvoerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Binnenschippers zijn dus net als de agrariers, mogen ook niets verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.