Home

Achtergrond

NMV gooit rapport over mededingingsrecht in strijd

De European Milk Board heeft in opdracht van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) een rapport over mededingingsrecht aan de High Level Group aangeboden.

In het rapport heeft de NMV  laten onderzoeken welke belemmeringen het mededingingsrecht heeft voor de melkveehouder om een gelijkwaardige positie in de keten te krijgen en tot kostendekkende opbrengstprijzen te komen.

De conclusie van het rapport is volgens de NMV dat een sterkere positie voor de melkveehouders het beste tot stand kan komen door aanpassingen binnen het landbouwbeleid. Dat zou boven het mededingingsrecht staan. Hans Geurts, voorzitter van de NMV, laat weten geen directe reactie op het rapport te verwachten. "We zullen halverwege het jaar zien wat ze in hun aanbevelingen hebben meegenomen."

Of registreer je om te kunnen reageren.