Home

Achtergrond 253 x bekeken

NMA legt boetes op vanwege te laat melden concentratie

NPM Capital en Driesprong Participaties krijgen boetes van respectievelijk 580.000 en 15.000 euro omdat het een belang in Buitenfood vergrootte.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) legt de boete op vanwege het niet tijdig de concentratie meldde.

Buitenfood is een houdstermaatschappij van een aantal ondernemingen die zich met name bezighouden met het produceren van diepvriessnacks, zoals tosti’s, bladerdeegproducten, kroketten, soufflés De NMA kwam pas achter de transactie nadat media erover schreven.

Op grond van de Mededingingswet zijn ondernemingen in bepaalde gevallen verplicht een overname, fusie of joint-venture te melden. De meldingsplicht geldt als tenminste twee betrokken partijen een omzet in Nederland behalen van minstens 30 miljoen euro en de totale omzet minstens 113,4 miljoen euro bedraagt.

Of registreer je om te kunnen reageren.