Home

Achtergrond

NAV wil telersvereniging voor McCain

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) neemt het initiatief voor het vormen van een vereniging van aardappeltelers die voor McCain telen.

De NAV reageert op de oproep van de Franse telersvereniging Le Gappi, Deze vereniging telt zo’n 800 aardappeltelers die vooral aan aardappelverwerker McCain leveren. Le Gappi wil ook leden werven in Nederland en België.

Het doel ervan is om de krachten in Noordwest-Europa te bundelen en betere leveringsvoorwaarden te realiseren voor de aardappeltelers, stelt de NAV. "In België onderzoeken Boerenbond en het Algemeen Boeren Syndicaat de mogelijkheid van een telersvereniging. In eerste instantie wil de NAV zich, in het verlengde van Le Gappi in Frankrijk, richten op de McCain telers. Daarna is het de bedoeling het uit te rollen naar telers die aan andere afnemers leveren."

De Verenigde Telers Akkerbouw steunt het initiatief in Nederland. De NAV heeft ook LTO Akkerbouw uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het initiatief.

Of registreer je om te kunnen reageren.