Home

Achtergrond

Monsterfusie drankensector gaat niet door

Kirin en Suntory gaan toch niet fuseren.

De familie die Suntory controleert kon het niet eens worden over de nieuwe bedrijfsstructuur. De Japanse concerns waren met bijna 40 miljard euro omzet na Coca Cola en Inbev de grootste drankenproducent ter wereld geworden.

Kirin hikte eerder aan tegen een vraagprijs van 7,3 miljard euro. Uiteindelijk besloot Kirin de deal af te blazen omdat het naar eigen zeggen na de fusie te weinig onafhankelijk zou kunnen opereren. De familie die Suntory goeddeels bezit zou een aandeel van 33 procent in de nieuwe firma hebben geëist.

Het fusiebedrijf zou internationaal grote slagkracht hebben gekregen. Beide firma’s zien weinig mogelijkheden te groeien. De Japanse markt is met 127 miljoen inwoners groot, maar de bevolking vergrijst. Kirin gaf de laatste jaren 5 miljard euro uit aan overnames in het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.