Home

Achtergrond 167 x bekeken

Mogelijk vrouw als president in Brazilië

In Brazilië heeft de regerende Arbeiderspartij (PT) zaterdag op een partijcongres minister Dilma Rousseff naar voren geschoven als kandidate voor de presidentsverkiezingen van oktober. Ze zou dan het huidige staatshoofd Luiz Inacio Lula da Silva kunnen opvolgen, die na twee ambtstermijnen niet meer herkiesbaar is.

De 62-jarige econome Rousseff is een voormalige guerrillastrijdster die gemarteld is tijdens de militaire dictatuur (1964-1985). Ze was de wenskandidaat van Lula en zou bij een overwinning in oktober de eerste vrouwelijke president van het grootste land van Zuid-Amerika worden.

Roussef, die een vader uit Bulgarije heeft, heeft laten weten dat ze het sociale hervormingsprogramma van Lula wil voortzetten. Op het partijcongres in de hoofdstad Brasilia werd besloten tot de invoering van een kortere werkweek en een belastingverhoging voor de rijken.

Roussef sterkste rivaal is de conservatieve gouverneur van Sao Paulo, Jose Serra. In de peilingen staat hij voor op Roussef

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.