Home

Achtergrond 10 reacties

Mobieltje teruggevonden in fritesfabriek

Akkerbouwer vindt op wonderbaarlijke wijze telefoon onbeschadigd terug in fritesfabriek van McCain.

De aardappelschuur van akkerbouwer Jan Willemsens in Zeewolde (Fl.) was vorige week bijna leeg. Bij het oprapen van de laatste aardappelen viel de mobiele telefoon uit de borstzak van de teler. Ongemerkt ging de telefoon de opschepmachine op. Voordat Willemsens zijn mobieltje miste, was de vrachtwagen al op weg naar de fritesfabriek in Lelystad.

Na een korte zoektocht in en rond de schuur belde de teler wanhopig de fabriek of het toestel daar misschien gevonden was. Bij McCain waren ze bereid te helpen. Gelukkig was de auto nog niet gelost. Drie mensen stonden aan de band bij het lossen van de auto. Het duurde niet lang of een oplettende medewerker kon de telefoon kon tussen de aardappelen vandaan rapen.

Onbeschadigd

De Nokia 3720 was onbeschadigd na minstens tien keer flink gestuiterd te hebben over de opschepmachine, de stortbak, de rollenzeef, de boxenvuller en de vrachtwagen. Sterker nog, de teler kreeg direct een oproep dat de vertegenwoordiger langskwam. Bij McCain beraden ze zich dan ook of ze de telefoons van hun personeel zullen vervangen door de onverwoestbare Nokia 3720.

Foto

Karin Oonk-Nooren

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Zuidwester

  Als de aardappelprijzen beter worden wil ik mijn mobieltje ook wel meegeven.

 • no-profile-image

  Akkerbouwer

  wel vreemd, dat de aardappelen altijd als eieren behandeld moeten worden en dat de telefoon over de omgekeerde "inschuur/opscheplijn" stuitert.
  Akkerbouwer uit Drenthe.

 • no-profile-image

  jacob

  Bij een boer waar ik werk is ongeveer hetzelfde gebeurt. Tijdens het harken van het hooi op de trekker is hij in de zwier terecht gekomen met als gevolg dat hij de halve winter in een hooipak heeft gezeten.
  De kalfjes lustten geen mobiele telefoon en hij doet het weer. Nokia's zijn gewoon onverwoestbaar!

 • no-profile-image

  poterboer

  Iets dergelijks hebben wij een paar jaar geleden ook meegemaakt. Tijdens land klaarmaken voor het aardappelpoten verloor een medewerker onopgemerkt, en midden in het perceel zijn ( duur) mobieltje. Moest dan gebeurd zijn bij het afstappen van de trekker voor een dieptecontrole van de rotoreg. En ja,die rotorkopeg had er daarna geen werk van om dat mobieltje onvindbaar te maken in de bewerkte grond. Nog geprobeerd met een andere mobiele telefoon het verloren mobieltje te bellen. En dan luisteren of de beltonen te horen waren op ongeveer de plek waar het verloren moest zijn. Maar op de bewuste plek stegen vanuit de grond geen beltonen van verloren mobiel naar boven. Echter een half jaar later kwam tijdens het aardappelrooien het mobieltje op de leesband van de aardappelrooier weer tevoorschijn. Na rotorkopeg, pootmachine, rijenfrees, een half jaar verwering in de grond en aardappelrooier werkte deze (ook) Nokia echter niet meer.

 • no-profile-image

  binnen

  Als ik deze sterke verhalen van al deze telers zo lees, zie ik gewoon een gat in de markt. Ik ga volgend jaar een perceel inzaaien met mobieltjes en deze later ook oogsten.Op een ander perceel denk ik erover om ook beltegoed te zaaien. Misschien niet de hoogste d.s.-opbrengst/ha, maar wel een een produkt dat nog weinig geteeld wordt.

 • no-profile-image

  waar gebeurd

  Ik heb het nog sterker meegemaakt. Bij mij viel de telefoon uit de borstzak bij het aardappelpoten. Bij het rooien in najaar stond er tussen de aardappels een telefoonplant met kleine telefoontjes aan de wortels. Was ook een Nokia, echt waar.

 • no-profile-image

  Dirk

  Waarschijnlijk stond gewoon het telefoonnummer van ze batsie in die mobiel.
  Anders zou je je er niet zo druk om maken ;)

 • no-profile-image

  melkveehouder drenthe

  Bij ons hebben ze na 65 jaar een jeep uit de oorlog uit de grond gehaald. En je gelooft het niet, maar die had het licht nog aan.

 • no-profile-image

  zeus agro

  In het kort komt het er op neer dat je geen Nokia moet hebben want die raak je alleen maar kwijt tijdens het werk.

  gelukkig heb ik een Sonim

 • no-profile-image

  willemsens

  Gelukkig kan ik je weer bereiken boertje/broertje! Maria

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.