Home

Achtergrond 287 x bekeken 1 reactie

'Mindere melkopname verdoofde big'

Biggen die bij de castratie een pijnstillend middel krijgen toegediend verliezen na de behandeling minder frequent de positie aan de spenen bij de zeug dan biggen die tevens worden verdoofd en vertonen tevens een verhoogde zoogactiviteit.

Dat blijkt uit onderzoek van de Martin-Luther-Universiteit in Halle-Wittenberg, zo meldt de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN.

Of verdoving, door de verminderde melkopname en stress rond het hervinden van de rangorde in de toom, ook tot gewichtsverlies leidt hebben de onderzoekers nog niet kunnen aantonen, aldus ISN in haar bestudering van de resultaten van de praktijkproef.

Eén reactie

  • no-profile-image

    rene

    Ben ik nu gek of klopt die eerste alinea niet

Of registreer je om te kunnen reageren.