Home

Achtergrond 1 reactie

Minder netto-omzet en meer winst voor CRV

De netto-omzet van CRV is in het boekjaar 2008-2009 gedaald met bijna 3 miljoen euro naar 132 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat steeg van 3,7 miljoen euro in 2007-2008 naar 5,1 miljoen euro in 2008-2009. Dat blijkt uit het jaarverslag van de fokkerijorganisatie.

In het bedrijfsresultaat zijn boekwinsten op verkochte bedrijfspanden opgenomen voor een bedrag van 4,1 miljoen euro en bijzondere lasten wat betreft een dotatie van 1,1 miljoen euro aan de pensioenvoorziening. Ook moet in ogenschouw worden genomen dat CRV de Duitse fokkerijorganisatie Meggle heeft overgenomen. Zonder de verkoop van de bedrijfspanden (kantoor in Rijen en stallen in Lexmond) zou de winst echter aanzienlijk lager zijn uitkomen. Het bedrijfsresultaat na belasting komt uit op 4,5 miljoen euro.

Als gevolg van de slechte marktomstandigheden liet de spermaverkoop in Nederland en Vlaanderen een daling zien. Het ging hierbij om zowel conventioneel als gesekst sperma. CRV spreekt van een significante daling in het gebruik van gesekst sperma. Ook het aantal inseminaties liet volgens CRV een daling zien. Groei werd wel gerealiseerd met omzet melkproductieregistratie en omzet informatieproducten. Afgelopen seizoen werden er wereldwijd 6,8 miljoen doses sperma verkocht. De export daalden naar 1,8 miljoen doses.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Laat nu de winst maar eens ten goede komen aan de leden en niet steeds weer in het verre buitenland investeren,het is toch een cooperatie

Of registreer je om te kunnen reageren.