Home

Achtergrond 1 reactie

Merkel: euro zit in moeilijkste fase ooit

De euro maakt door de onrust over de Griekse financiën de moeilijkste fase uit zijn bestaan door.

Dit zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel vandaag in een interview met de Duitse televisiezender ARD.

Merkel zei dat de problemen waar de Europese munt mee te maken heeft, bij de wortel moeten worden aangepakt. "En aan de wortel ligt het grote Griekse tekort en een verlies van geloofwaardigheid.'' Ze prees de maatregelen die de Griekse regering heeft aangekondigd om het begrotingstekort terug te dringen.

De regeringsleider van Duitsland wees berichtgeving dat al stilzwijgend geld opzij is gezet voor hulp aan Griekenland naar de prullenbak. "Dat is zeker niet het geval. We hebben een verdrag dat geen clausule bevat die het mogelijk maakt om staten uit hun financiële problemen te redden.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Iedereen op vakantie naar Griekenland !

Of registreer je om te kunnen reageren.