Home

Achtergrond

Melkvee fractie duurder

De gebruiksveeprijzen gaan nog steeds omhoog, maar de stijging is dit keer minimaal. Melkvee wordt een tientje duurder.

De prijsstijging wordt alleen maar veroorzaakt door een zeer matig aanbod. Want de vraag is niet bepaald groots. De komende weken komt daar ook geen verandering in. Het aanbod is kleiner dan de vraag en er zijn niet veel stoppende bedrijven. Het gevolg: stijgende prijzen.

De vaarzenexport loopt intussen iets beter. De export naar landen als België, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal en Italië is al sterk aangetrokken. Maar ook buiten Europa is er iets meer perspectief.

Er gaan meer dieren naar Marokko en zelfs naar de belangrijkste afnemer Rusland. Maar veel stelt dit nog niet voor. Als de export naar Rusland echt aantrekt, gaan de prijzen pas duidelijk omhoog.

prognose:

iets duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.