Home

Achtergrond 172 x bekeken

Meer 'vroege' abortussen

In 2008 is het aantal abortussen gelijk gebleven. Bijna driekwart (73 procent) van de ingrepen vindt plaats tijdens de eerste zes weken van de zwangerschap.

Dat blijkt uit de Landelijke Abortus Registratie 2008 die Rutgers Nisso groep, een kenniscentrum voor seksualiteit, heeft gepresenteerd. Het aantal 'vroege' abortussen is met 18 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, 2007.

In 2008 lieten negen op de duizend vrouwen een abortus plegen. In totaal zijn het er 33.000. Dit aantal is sinds 2002 stabiel. In een derde van de gevallen betreft het vrouwen die al vaker een abortus hebben ondergaan. Bij vrouwen met een Afrikaanse of Antilliaanse achtergrond heeft meer dan de helft al eerder een abortus gehad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.