Home

Achtergrond

Meer misbruik op katholieke scholen Duitsland

Niet alleen op het gerenommeerde katholieke Canisiusgymnasium in Berlijn zijn leerlingen slachtoffer geworden van seksueel misbruik door docenten.

Ook op andere gymnasia en andere scholen geleid door Duitse jezuïeten, hebben docenten zich aan scholieren vergrepen.

Dat heeft het hoofd van de orde van de jezuïeten in Duitsland, pater Stefan Dartmann, maandag tegen de pers gezegd. De scholen staan in onder meer Hamburg, Göttingen en Hildesheim. Dartmann bood de slachtoffers, leraren en ouders zijn verontschuldigingen aan dat de orde zo lang over het misbruik heeft gezwegen. "Ik bied mijn excuses ervoor aan dat verantwoordelijken van de orde toen hebben verzuimd noodzakelijk en nauwkeurig toezicht te houden en passend te reageren'', zei Dartmann.

Op het Canisiusgymnasium hebben twee docenten zich in de jaren zeventig en tachtig jarenlang aan leerlingen vergrepen. Zij zijn daar beiden al lange tijd geleden vertrokken en zij zijn ook geen lid van de jezuïetenorde meer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.