Home

Achtergrond 280 x bekeken 1 reactie

Meer mais en minder tarwe in VS

Het maisareaal in de VS groeit dit jaar met 3 procent naar ruim 36 miljoen hectare.

Dat voorspelt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Het areaal soja daalt 1 procent naar 31,2 miljoen hectare. Volgens het USDA groeit het maisareaal omdat de prijzen het afgelopen seizoen hoger waren dan van andere graansoorten.

De akkerbouwers telen dit jaar minder tarwe. Het tarweareaal komt naar schatting op 21,8 miljoen hectare. Dat is 9 procent minder dan vorig jaar. Vooral het areaal wintertarwe is fors gekrompen, met 14 procent. De daling in wintertarwe wordt slechts voor een deel gecompenseerd door een grotere inzaai van zomertarwe.

Eén reactie

  • no-profile-image

    john

    ja dat heb je als ze in Europa de Amerikaanse gesubsidieerde mais via Canda of Brazilie binnen halen . Vette hap voor die mannen .

Of registreer je om te kunnen reageren.