Home

Achtergrond

Medewerkers Plantion testen veilingklok in nieuw gebouw in Ede

Personeel van de Plantion Bloemenveiling test veilingklok van het nieuwe gebouw.

Plantion, ontstaan uit fusie van veilingen in Vleuten en Bemmel, verhuist naar verwachting op 12 februari naar het futuristische nieuwe gebouw in Ede. Begin maart wordt voor het eerst geveild. Alleen de afmijnzaal is al 2,6 hectare groot. De verwerking en bijbehorende kantoren nemen nog eens 6,3 hectare in beslag. Hoofdaannemer van het gebouw is de firma Van Wijnen. Het gebouw kostte 64 miljoen euro. De veiling stelt echter dat de nieuwe veiling 500 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio schept.
Aandeelhouder, concurrent en marktleider FloraHolland was tegen de bouw van een nieuwe veiling, omdat er te veel veilplaatsen zouden zijn. Foto VidiPhoto

De uit de stal aangevoerde kalvermest en veevoerresten op de mestplaat dampen in de koude buitenlucht. Melkveehouder Steven Zwaagstra in het Friese Akkrum heeft de mest uit de kalverstal op de plaat gebracht. Ondertussen is hij bezig zijn melkvee te voorzien van nieuw vers kuilvoer. Foto Alex de Haan

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft deze week het nieuwe hoofdkantoor betrokken. In totaal kunnen er 700 mensen in aan de slag. Achter het gebouw wordt nog een kantoortoren gebouwd, waardoor het personeelsbestand in Amersfoort op termijn met nog enkele honderden kan groeien. Sinds de fusie vorig jaar zetelde het concern al in Amersfoort, maar nog op tijdelijke lokaties. Eén daarvan lag op een steenworp afstand van het nieuwe hoofdkantoor. Volgende week wordt het pand officieel geopend. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.