Home

Achtergrond 225 x bekeken

Markt nepmedicijnen goed voor 79 miljoen euro

De markt voor nagemaakte medicijnen in Nederland is goed voor een omzet van ruim 79 miljoen euro.

In heel Europa gaat het om 10,5 miljard euro. Dit meldt farmaceutisch bedrijf Pfizer vandaag op basis van cijfers van marktonderzoeksbureau Nunwood.

Uit het onderzoek blijkt dat 10 procent van de Nederlanders erkent dat ze wel eens medicijnen via illegale bronnen kopen. Pfizer noemt het verontrustend dat veel consumenten via internet medicijnen bestellen die eigenlijk door een arts voorgeschreven moeten worden. De farmaceut schat dat tussen de 50 en 90 procent van de geneesmiddelen die online worden gekocht namaak zijn.

Het besparen van tijd en geld zijn de belangrijkste redenen voor mensen om medicijnen via internet te kopen. Meer dan een derde (39 procent) van de ondervraagde mensen wil zo de moeite van het bezoek aan een arts voorkomen en 41 procent doet het om geld te besparen, blijkt uit het onderzoek 'Cracking Counterfeit Europa'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.