Home

Achtergrond

Man ramt belastingkantoor VS met vliegtuig

Een piloot van een klein vliegtuig is donderdag expres tegen het gebouw van de Amerikaanse belastingdienst in de stad Austin (Texas) gevlogen.

De man had een conflict met de dienst en handelde uit wraak, meldden Amerikaanse media.

Na de klap volgde een zware explosie en vloog het kantorenpand in brand. Mensen hingen uit de ramen om aan de vlammen te ontkomen en schreeuwden om hulp. ,,Het gebouw trilde op zijn grondvesten. Het leek wel een aardbeving'', zei een getuige. Het gebouw van zeven verdiepingen raakte zwaar beschadigd.

De brandweer heeft twee doden, de dader en een medewerker in het pand, onder het puin vandaan gehaald. Zeker dertien mensen zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Twee zijn er ernstig aan toe. In het kantoor van de belastingdienst werkten zo'n tweehonderd mensen.

De piloot, Joseph Andrew Stack (53), had voor vertrek zijn eigen huis in brand gestoken. Op internet is een mogelijk zelfmoordbriefje van Stack aangetroffen waarin hij de regering de schuld geeft van een oneerlijk belastingsysteem dat zijn leven zou hebben geruïneerd. ,,Geweld is niet alleen het antwoord, het is het enige antwoord'', staat in de brief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.