Home

Achtergrond 264 x bekeken

Loonwerkers kunnen eindelijk aan de slag

Marcel van Maas strooit compost uit over het land.

Na weken van winterweer kunnen de bemestingswerkzaamheden gaan beginnen. Jaap Uenk van de sectie meststoffendistributie van Cumela merkt dat loonwerkers graag aan de slag willen. "De machines staan al lange tijd stil in de schuur. De loonwerkers willen aan het werk." De noodzaak in de veehouderij om mest uit te rijden is nog beperkt. Alleen in de melkveehouderij raken mestkelders hier en daar vol, waardoor de mest afgevoerd moet worden. Foto Ruben Meijerink

Melkveehouder Sam Wisse hoefde niet lang na te denken over wat hij wilde doen na het verdwijnen van de vorst. Dat was mest laten uitrijden. Hoewel hij zit op zware kleigrond, koos hij er toch voor om de mest uit te laten rijden met een sleepslangenmachine. Daarmee blijft de bodem beter in conditie. In totaal werd 25 hectare grasland getracteerd op een verse laag mest. Voor het verste perceel was alleen een sleepslang niet toereikend. Daarvoor moest de mest worden aangevoerd met transporttanks. Foto Anton Dingemanse

Akkerbouwers en loonwerkers beoordeelden vandaag in het Belgische St-Laureins zestien spuitcombinaties op de demodag die is gehouden door de De Bietenclub. De Belgische studieclub van bietentelers heeft vijf zelfrijdende spuitmachines laten zien. Daarnaast hebben negen getrokken en twee gedragen spuitmachines een rondje gemaakt. De studieclub houdt ieder jaar een demodag. Vorig jaar ging het over grondbewerking en het jaar daarvoor stond GPS-bepaling centraal.Foto Duo-Foto

Vanmorgen wachtten 28 collega-tuinders de vrouwelijke deurwaarder op. Na overleg besloot ze de beslaglegging te staken. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.