Home

Achtergrond

Lichaamsscanners in Londen

Op de grootste Britse luchthaven Londen-Heathrow en op het vliegveld van Manchester zijn maandag vliegtuigpassagiers met behulp van bodyscanners gecontroleerd.

Het zijn de eerste luchthavens in het Verenigd Koninkrijk waar de apparaten functioneren, berichtten de luchthavens. Het doorlichten van wat reizigers op hun lichaam dragen geschiedt uit vrees voor terroristische aanslagen. De angst werd eerste kerstdag aangewakkerd door een jonge Nigeriaan, die in een vliegtuig boven Detroit explosieven in zijn ondergoed tot ontploffing probeerde te brengen.

De lichaamsscan wordt eerst nog steekproefsgewijs toegepast. Passagiers die worden uitgekozen voor een scan en die weigeren, mogen in principe niet aan boord van een vliegtuig stappen. In de komende tijd worden steeds meer bodyscans geplaatst op Britse vliegvelden. De lichaamsscan toont volgens de luchthavenautoriteiten geen details van het lichaam zelf en de persoon is niet herkenbaar op het scherm waarop zijn contouren verschijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.