Home

Achtergrond

Levende export vanuit Duitsland sterk gegroeid

Duitsland heeft in 2009 37 procent meer vleesvarkens geëxporteerd dan een jaar eerder.

De export van biggen groeide met 34 procent. Dat meldde varkenshouderij-organisatie ISN op zijn jaarvergadering in Münster.

In totaal gingen 1,6 miljoen vleesvarkens en 1,4 miljoen biggen de grens over. Polen was met een aandeel van 29,6 procent de grootste afnemer van vleesvarkens van de Duitsers. Ook Oostenrijk is met een aandeel van 29 procent een belangrijke afnemer van vleesvarkens van de Duitsers. 13,4 procent van de geëxporteerde vleesvarkens ging naar Rusland.

26 procent van de geëxporteerde biggen gaat naar Roemenië. Kroatië is de bestemming voor 22 procent van de geëxporteerde biggen. Hongarije is goed voor 13 procent. Daarna volgen Oostenrijk en Polen met elk 10 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.