Home

Achtergrond 199 x bekeken

'Let op brandgevaar bij carnavalskleding'

Consument en Veiligheid wijst carnavalsvierders vandaag op de brandgevaren van met name zelfgemaakte outfits. De organisatie geeft een rijtje adviezen.

"Koop maskers, pruiken of baarden in de feestwinkel'', luidt een daarvan. "Deze artikelen voldoen aan de brandveiligheidseisen. Eigen creaties, zoals een baard van watten, zijn vaak uiterst brandbaar.'' Verder adviseert de organisatie carnavalsvierders onder andere op te letten welke stof ze gebruiken voor hun uitdossing. "Plantaardige vezels (zoals katoen) zijn gemakkelijker ontvlambaar dan dierlijke vezels (zoals wol).''

Volgens Consument en Veiligheid krijgen afdelingen spoedeisende hulp jaarlijks vijftig tot 150 mensen binnen met brandwonden doordat hun kleding vlam heeft gevat. Het kost gemiddeld drie mensen het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.