Home

Achtergrond

Lenen bij DSB-dochters nog steeds mogelijk

De Consumentenbond is verbaasd dat failliete DSB-dochters nog steeds in de lucht zijn.

Vier maanden na het faillissement van DSB Bank blijkt het nog steeds mogelijk bij Frisia.nl, Becam, Postkrediet.nl en Lenen.nl een lening af te sluiten, meldt het AD donderdag op basis van eigen onderzoek.

Dat Postkrediet.nl bijvoorbeeld nog steeds in bedrijf is, kan omdat de leensite nu samenwerkt met buitenlandse financiers, citeert de krant een adviseur van de financiële dienstverlener. Maar na een faillissement behoren ook alle online-loketten te sluiten, reageert de Consumentenbond.

Volgens de bond is het van belang dat na een faillissement er geen nieuwe gedupeerden bijkomen. ,,Wij gaan ervan uit dat de curatoren ervoor hebben gezorgd dat de verkooppraktijken van DSB en daaraan gelieerde clubs aan alle regels voldoen'', zegt een woordvoerster van de bond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.